NEGOCIS

OFICINA DE TURISME

621 26 61 67
turisme_webturisme02_web

Oficina d’atenció al visitant, on hi trobareu el mapa de Penelles amb la situació de tots els murals, informació de la zona, una pantalla tàctil per conèixer més el poble i algun que altre record. Al segon pis, hi trobareu una sala polivalent on s’hi realitzen exposicions itinerants.

ESTAMPART

680 417 433
estampart_webestampart02_web

Espai d’exposició, taller de gravat i serigrafia, on s’ofereixen cursos i edicions d’artistes. A la botiga-taller trobareu mostra i venda d’obra gràfica, objectes de disseny, artesania i regals per ornitòlegs, vins, xocolata i melmelades. La botiga també ofereix tastets de vi a la zona del portalet de dalt, un espai ideal per descansar. Durant el festival la botiga-taller acollirà BAF “Guerrilla Comiquera” i altres artistes que presenten obra.

ASSOCIACIÓ BINÒMICA

610 474 432
associacio_binomicaassociacio_binomica_bn

La transformació social. Aquest és l’objectiu de l’entitat, que treballa amb persones en risc d’exclusió, col·laborant amb entitats del territori i estimulant la participació popular. Mitjançant l’expressió artística com a eina clau en l’educació i la formació, l’Associació Binòmica realitza tallers i activitats diverses, el resultat de les quals exhibeix amb la voluntat de superar barreres i arribar a tots els públics. Un espai de creació a Penelles, en col·laboració amb artSingular, i un projecte amb l’escola Estel de Balaguer són les dues primeres iniciatives de Binòmica.

NOMIKA

610 474 432
nomika_webnomika02_web

Nomika™ és una marca de roba amb una forta influència del món del grafiti i del muralisme. Neix com a projecte social i per això reinverteix el 25% del cost de la peça en activitats i tallers que apropin l’art a col·lectius desafavorits. A més contribueix amb l’organització del Gargar Festival a difondre i dinamitzar la cultura artística i la vida social al món rural i a combatre el deteriorament i la despoblació.

ENEBÉ PERRUQUERIA

973 80 54 02
enebe_webenebe02_web

Enebé es una perruqueria que posa color al pèl i a la vida! Es basen en la “peluteràpia”… Enebé, fundada l’any 2012, té la seu principal a Penelles City i una altra replica a Balaguer ciutat comtal!

BINOMIC.CAT

695 624 053
binomic_webbinomic02_web

Fundada el 2005, Binomic és una empresa especialitzada en disseny gràfic i d’aplicacions interactives. Establerta a Penelles i Barcelona, i responsable del Gargar Festival – Premi Impulsa Cultura 2020 de la Fundació Catalunya Cultura – ha signat projectes arreu del món en els camps de la ciència, la moda, l’esport, la gastronomia, la història, la música o els transports.

PERRUQUERIA MARIA DOLORS

651 831 844
dolorsdolors_bn

CANSALADERIA ENRIQUETA

enriquetaenriqueta_bn

CELLER

CASTELL DEL REMEI

VISITES AL CELLER: 973 58 02 00
RESTAURANT: 973 71 81 65
castell_remeicastell_remei_bn

El Castell del Remei ha esdevingut un enclavament estratègic en els seus més de 3.800 anys d’antiguitat durant els quals ha estat un assentament a l’edat del bronze, una hisenda romana, una almúnia àrab, propietat del Comtat d’Urgell, del Monestir de Poblet, del Bisbat de Solsona i de la família Girona, màxima representant de la burgesia catalana de segle XIX. En el decurs d’aquests segles, s’ha generat un entorn natural, un prestigi vitivinícola, un relat etnològic, una riquesa artística i un valor cultural que la propietat sent la responsabilitat i el privilegi de preservar, mantenir i fomentar, per la qual cosa fa més d’un any es va constituir la Fundació Castell del Remei

Si bé la principal activitat se centra en el conreu i elaboració de vins fins de criança per part del celler del mateix nom, la finca consta de la casa-palau, el santuari dedicat a la Mare de Déu del Remei, el restaurant de cuina de la terra, edificacions de l’antiga colònia agrícola -molí, fassina, tallers, bàscula…- en un entorn natural d’arbredes i llacs on la biodiversitat és una prioritat.

El celler centenari -a més de l’interès enològic dels seus prestigiosos vins que s’exporten a més de quaranta països dels cinc continents- és el més antic de Catalunya en l’elaboració i etiquetatge de vins de criança i el primer celler català construït segons el model francès tipus bordelès. Així mateix, del Santuari de la Mare de Déu del Remei destaquen els magnífics frescos murals de l’artista Josep Obiols, la pica baptismal barroca i la gelosia del cor en marqueteria de fusta. Totes dues edificacions poden ser visitades.

Tot aquest patrimoni és en si mateix un recurs cultural de gran importància per al territori i que genera nombrosa activitat destinada a tots els visitants que ho desitgin.

La Fundació Castell del Remei dedica la seva tasca a la biodiversitat, la cultura, la història, l’esport, el patrimoni i el turisme mitjançant uns àmbits d’actuació per a desenvolupar les activitats relacionades amb aquests temes com són el debat, la divulgació, la documentació, l’oci i la solidaritat. Per tant, el visitant pot gaudir d’una temporada estable d’exposicions d’art en dues sales, concerts, conferències, presentació de llibres, recitals de poesia, festes populars, esdeveniments esportius…

El Castell del Remei, doncs, acull un patrimoni plenament humanista.