logo_sala_b_small

SALA B és una sala d’exposicions única a les Terres de Ponent. Durant tot aquest any 2019 podreu veure l’exposició NEW YORK PENELLES; monogràfic sobre l’artista francès ZESO WF. Un dels artistes més influents en el món del grafiti i el muralisme. Dirigida per Binomic.cat en col·laboració amb PingPong Technologies, el suport de l’Ajuntament de Penelles i el finançament de la Diputació de Lleida.

Totes les obres de l’exposició s’han realitzat a Penelles. L’artista ha viscut al nostre poble durant 4 mesos gràcies a la residència d’art que hem creat a Penelles. L’Ajuntament ha cedit un apartament i un espai de treball. Ens omple d’orgull i satisfacció haver rehabilitat aquest edifici tan singular i oblidat: La Germandat de Penelles.

BENVINGUTS A LA SALA B!

ZESO WF

Zeso WF neix l’any 1978 a Lyon. El grafiti es converteix en una de les seves passions des de molt jove. Trens, autopistes, murs abandonats. Estudia cuina i treballa en restaurants molt reconeguts. L’any 2005 marxa a Nova York per uns dies. S’hi està 11 anys. Compagina la feina de xef amb la seva passió pels esprais. Al cap d’uns anys aconsegueix fer-se un nom i ser un dels artistes amb més murals a Nova York. Acaba viatjant per tots els Estats Units plasmant el seu art. L’any 2016, és empresonat i més tard deportat al seu país per no disposar d’un visat en regla. Estava fent un mural a El Paso. Zeso WF arriba a Penelles de la mà de Street Art City. El maig de 2017 participa en la segona edició del Gargar Festival.

Gargar Festival 2019

Tres mesos més tard, torna acompanyat de l’artista BK FOXX. Fan el mural més fotografiat de Penelles: Alícia en el País de les Meravelles. Llavors, es crea una relació d’amistat i confiança amb Binomic que el porta a ser el primer a participar en la residència Gargar. Una experiència que dura 4 mesos. Aquí, l’artista troba les eines i la tranquil·litat per centrar-se en la seva obra. Durant aquest temps, ha fet més de 15 quadres i participat intensament en la creació d’aquesta exposició. També ha realitzat tallers amb l’escola de Penelles. Ara, gràcies al suport de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Penelles et presentem la SALA B.

BINOMIC.CAT

Binomic.cat neix a Barcelona i creix a Penelles. Som dissenyadors i creadors del Gargar Festival, un projecte que ens apassiona. Hem treballat per grans clients arreu del món però aquest és especial. Únic. Aquesta exposició parla de dos llocs oposats que marquen la vida d’en Zeso WF. També de 120 dies de convivència que ens han fet entendre millor la complexitat del seu univers creatiu molt marcat per la ciutat dels gratacels. Et presentem NEW YORK – PENELLES. Tecnologia, muralisme i petit format en una sala íntima que et permetran gaudir de la seva obra de més a prop.

PING-PONG TECHNOLOGIES

Ping Pong Technologies neix a Barcelona fa 10 anys amb l’objectiu de desenvolupar instal·lacions interactives de tot tipus. Des d’aleshores hem conegut molta gent, fet molts amics i desenvolupat una gran quantitat de projectes, des de Dubai a Penelles, des de Barcelona a Rio de Janeiro. A la SALA B hem fet un projecte que sentim molt nostre, ja que hem pogut compartir des de l’inici, amb Binomic i amb en Zeso, el procés de crear un espai artístic i interactiu diferent. Imaginant, pensant, aplicant i programant el que volíem fer. Esperem que aquest sigui tan sols el primer de molts més projectes similars.