logo_sala_b_small

SALA B és una sala d’exposicions única a les Terres de Ponent. Durant tot aquest any 2019 podreu veure l’exposició NEW YORK PENELLES; monogràfic sobre l’artista francès ZESO WF. Un dels artistes més influents en el món del grafiti i el muralisme. Dirigida per Binomic.cat en col·laboració amb PingPong Technologies, el suport de l’Ajuntament de Penelles i el finançament de la Diputació de Lleida.

Totes les obres de l’exposició s’han realitzat a Penelles. L’artista ha viscut al nostre poble durant 4 mesos gràcies a la residència d’art que hem creat a Penelles. L’Ajuntament ha cedit un apartament i un espai de treball. Ens omple d’orgull i satisfacció haver rehabilitat aquest edifici tan singular i oblidat: La Germandat de Penelles.

BENVINGUTS A LA SALA B!

ZESO WF

Zeso WF és un artista francès nascut l’any 1978 a Lyon. Estudia cuina i treballa per restaurants molt reconeguts. En aquests temps, el món del grafiti es converteix en una part important de la seva vida. Trens, autopistes, murs abandonats…

L’any 2005 marxa a Nova York per uns dies. S’hi està 11 anys. Allà compagina la feina de cuiner amb la seva passió pels esprais. Al cap d’uns anys aconsegueix fer-se un nom i ser un dels artistes amb més murals a Nova York. Acaba viatjant per tot els Estats Units plasmant el seu art. L’any 2016, és empresonat i més tard deportat al seu país per no disposar d’un visat en regla. Estava fent un mural a El Paso.

El Zeso WF arriba a Penelles de la mà de Street Art City i elmaig del 2017, participa en la segona edició del Gargar Festival. Tres mesos més tard, torna acompanyat de l’artista de Nova York BK FOXX. Fan un dels murals més increïbles del nostre poble: Alícia en el País de les Meravelles. És en aquesta segona visita quan es crea una relació d’amistat i confiança amb l’organització que el portarà a ser el primer artista a gaudir de la residència Gargar.

Una experiència que ha durat 4 mesos. Aquí troba la tranquil·litat i les eines per centrar-se en la seva obra. Durant aquests mesos, ha realitzat més de 15 quadres així com participat intensament en la creació d’aquesta exposició. També ha realitzat tallers amb l’escola de Penelles. Inaugurar aquesta petita sala d’exposicions amb un monogràfic sobre en ZESO WF és un orgull i un privilegi. BENVINGUTS A LA SALA B.

Gargar Festival 2019

BINOMIC.CAT

Binomic.cat neix a Barcelona i creix a Penelles. Som dissenyadors i creadors del Gargar Festival, un projecte que ens apassiona. Hem treballat per grans clients arreu del món però aquest és especial. Únic. Aquesta exposició parla de dos llocs oposats que marquen la vida d’en Zeso WF. També de 120 dies de convivència que ens han fet entendre millor la complexitat del seu univers creatiu molt marcat per la ciutat dels gratacels. Et presentem NEW YORK – PENELLES. Tecnologia, muralisme i petit format en una sala íntima que et permetran gaudir de la seva obra de més a prop.

PING-PONG TECHNOLOGIES

Ping Pong Technologies neix a Barcelona fa 10 anys amb l’objectiu de desenvolupar instal·lacions interactives de tot tipus. Des d’aleshores hem conegut molta gent, fet molts amics i desenvolupat una gran quantitat de projectes, des de Dubai a Penelles, des de Barcelona a Rio de Janeiro. A la SALA B hem fet un projecte que sentim molt nostre, ja que hem pogut compartir des de l’inici, amb Binomic i amb en Zeso, el procés de crear un espai artístic i interactiu diferent. Imaginant, pensant, aplicant i programant el que volíem fer. Esperem que aquest sigui tan sols el primer de molts més projectes similars.