RESTAURACIÓ

LO XARAGALL

973 610 548
xaragall_webxaragall_web_02

Lo Xaragall s’ha reinventat per complert oferint un espai acollidor, amb treballadors de tracte familiar i amb una àmplia carta que no us deixarà indiferents: la millor selecció de carns i marisc fresc, entrepans i hamburgueses variades, menú diari i de cap de setmana, esmorzars de forquilla… Una extensa selecció gourmet treballant amb productes de proximitat i màxima qualitat al millor preu, per oferir al client la màxima satisfacció.

EL TALLER DE PENELLES

973 610 790
el_taller_webel_taller_web_02

Antic taller mecànic convertit en un restaurant amb cuina tradicional i rural. Ficant cada dia llenya al foc, perquè els temps canvien i en lloc de canviar oli, rodes i frens ara treballen amb productes de proximitat: esmorzars, dinars diaris i de cap de setmana, tapes, vermuts, concerts en viu…

BAR DE LES PISCINES

665 215 174
bar_piscines_webbar_piscines_web_02

El bar de les piscines està envoltat de terrasses, una d’interior enjardinada i una altra d’exterior davant una zona infantil. Fan vermuts, tapes, entrepans i pizzes de qualitat que de ben segur, us en llepareu els dits!

NEGOCIS

OFICINA DE TURISME

621 26 61 67
turisme_webturisme02_web

Oficina d’atenció al visitant, on hi trobareu el mapa de Penelles amb la situació de tots els murals, informació de la zona, una pantalla tàctil per conèixer més el poble i algun que altre record. Al segon pis, hi trobareu una sala polivalent on s’hi realitzen exposicions itinerants.

ESTAMPART

680 417 433
estampart_webestampart02_web

Espai d’exposició, taller de gravat i serigrafia, on s’ofereixen cursos i edicions d’artistes. A la botiga-taller trobareu mostra i venda d’obra gràfica, objectes de disseny, artesania i regals per ornitòlegs, vins, xocolata i melmelades. La botiga també ofereix tastets de vi a la zona del portalet de dalt, un espai ideal per descansar. Durant el festival la botiga-taller acollirà BAF “Guerrilla Comiquera” i altres artistes que presenten obra.

VOLTZ

699 480 255
voltz_webvoltz02_web

Voltz és un projecte de mobilitat sostenible, respectuosa i divertida que neix per a sumar-se a la filosofia de canvi que ha convertit Penelles en un nou poble. El volt és la unitat de mesura del potencial elèctric, i des de Voltz es vol formar part del potencial que belluga els engranatges del Penelles. Treballant per la pervivència de la llar, remant en la mateixa direcció i aportant nous valors i visions al projecte comú.

NOMIKA

610 474 432
nomika_webnomika02_web

Nomika™ és una marca de roba amb una forta influència del món del grafiti i del muralisme. Neix com a projecte social i per això reinverteix el 25% del cost de la peça en activitats i tallers que apropin l’art a col·lectius desafavorits. A més contribueix amb l’organització del Gargar Festival a difondre i dinamitzar la cultura artística i la vida social al món rural i a combatre el deteriorament i la despoblació.

ENEBÉ PERRUQUERIA

973 80 54 02
enebe_webenebe02_web

Enebé es una perruqueria que posa color al pèl i a la vida! Es basen en la “peluteràpia”… Enebé, fundada l’any 2012, té la seu principal a Penelles City i una altra replica a Balaguer ciutat comtal!

BINOMIC.CAT

695 624 053
binomic_webbinomic02_web

Fundada el 2005, Binomic és una empresa especialitzada en disseny gràfic i d’aplicacions interactives. Establerta a Penelles i Barcelona, i responsable del Gargar Festival – Premi Impulsa Cultura 2020 de la Fundació Catalunya Cultura – ha signat projectes arreu del món en els camps de la ciència, la moda, l’esport, la gastronomia, la història, la música o els transports.

CELLER

CASTELL DEL REMEI

Visites al celler: 973 58 02 00
Restaurant: 973 71 81 65
castell_webcastell02_web

El Castell del Remei -pertanyent al municipi de Penelles- és una finca cabdal en la història del país que, sens dubte, mereix una visita. Es troba en un entorn natural d’arbredes, llacs i vinyes, i acull el celler més antic de Catalunya en l’elaboració i etiquetatge de vins fins de criança. Està obert al públic, igual que La casa dels vins, l’enoteca on es poden trobar els productes que s’hi elaboren, a més d’altres delícies de proximitat. També té renom el seu restaurant amb una cuina basada en productes de la terra. A més, també es pot visitar el santuari dedicat a la Mare de Déu del Remei amb unes magnífiques pintures murals de l’artista Josep Obiols. L’activitat cultural és constant amb una programació estable d’exposicions d’art, entre altres esdeveniments. Els actes més importants són l’Aplec (diumenge, 8 de maig), la Cursa Nocturna (dissabte, 11 de juny) i la Festa Major (diumenge, 9 d’octubre).

L’Aplec de primavera recrea l’atmosfera noucentista dels temps que la finca va ser colònia agrícola on hi vivien centenars de persones amb escola, botiga, banda de música… i s’organitza un mercat d’artesania, passejades amb carruatges de cavalls, jocs infantils, actuacions de música en viu… I qui hi acudeix vestit de color blanc rep un obsequi que, enguany, serà una copa de vi serigrafiada.

La 5a edició de la cursa – solidària amb la Fundació Catalana de Lupus- té lloc a partir del capvespre i compta amb un trajecte que es pot fer caminant i en un més llarg per a corredors. A més dels premis, tots el participants gaudeixen d’un sopar a la fresca a base de graellada i vi.

Finalment, la celebració de la Festa Major, que es remunta a finals del segle XIX, té lloc el segon diumenge del mes d’octubre i conté els actes tradicionals de la festa gran de les poblacions catalanes: pregó, cercavila, sardanes, aperitiu musical…

El Castell del Remei, a més d’un lloc de trobada, sempre ha estat un indret estratègic. En el decurs dels segles ha estat un enclavament de l’edat del Bronze, una hisenda romana, una almúnia àrab, propietat del Comtat d’Urgell, del Bisbat de Solsona i de la família Girona, l’exponent més d’alt de la burgesia catalana del segle XIX.

Actualment, el celler exporta els seus reconeguts vins a més de 40 països dels cinc continents i el seu paisatge únic és admirat per gent de tot arreu que ve a visitar-lo.